its alright ma

It’s alright, ma onsdag 5.4.– Om miljøreiser til Kirgisistan, Brexit for fiskere og noen småting

 

Motto:

My eyes collide head-on with stuffed graveyards
False gods, I scuff
At pettiness which plays so rough
Walk upside-down inside handcuffs
Kick my legs to crash it off
Say okay, I have had enough
What else can you show me?

And if my thought-dreams could be seen
They’d probably put my head in a guillotine
But it’s alright ma, it’s life, and life only

(Dylan)

Jeg syns dette er en fin onsdag. På kronikkplass i Aftenbladet forsvarer den jevnlig reisende kommentatoren Harald Birkevold sin avis mot kanskje den viktigste tilhenger-gruppen de gjenlevende oftedølene har, nemlig miljø-naiviteologistene. Det skal ha blitt innvendt på en Facebook-side at miljøavisa anbefalte folk å fly til Kirgisistan eller deromkring når det ifølge Birkevold bare tar ni dager med toget. Jeg er enig. Også sykkelturen Flekkefjord-Aserbadsjan Rundt virker unødvendig tungvint. Jeg vet at jeg sjøl har anbefalt folk å ta nattog til New York, men det krever selvsagt at man først kommer seg til Vladivostok og Kapp Deznjov og så tar jernbaneferje over Beringstredet til Alaska. Også dette er tungvint, sjøl om stredet bare er 8 mil bredt og burde være den offisielle kjøreveien fra Norge til USA.

Så vidt jeg kunne se av en utålmodig skumlesing, nevner ikke Birkevold navnet Dylan. For uten at jeg har forsket på emnet eller har misbrukt Google til person-opplysninger, har jeg fått en fornemmelse av at kjente miljøforkjempere denne helga fløy til Oslo for først å se Viking tape mot Vålerenga (som er så vondt at det er nødt til å være miljøvennlig), og dernest gå på resirkulerings-konsert med Bob Dylan, som antakelig ble invitert til demens-samtalen i God Morgen, Norge onsdag i TV2, men glemte å komme. Til begge disse storarta begivenhetene gikk det tog. Jeg beklager straks overfor de Viking-masochistene og skumringstime-erotikerne som faktisk tok toget eller spaserte over fjellet til Oslo. Men sjøl om det finnes gode grunner til at man velger å fly til Kirgisistan, eksisterer absolutt ingen gode grunner til å fly til Oslo. Det er like teit som å ta helikopter fra Dickens til Jåttå Stadion.

its alright ma detalj

Jeg liker ikke fly. Det er greit. Jeg liker ikke dagtog heller, for på dagtoget sitter alle de avskyelige folka som ikke får lov til å fly mer siden de var fulle på en Syden-tur, og NSB serverer dem alkohol. Men nattog er utrolig miljøvennlig. Man blir trukket av et lokomotiv som forhåpentlig ikke går på diesel og man sover seg fram til Oslo, det vil si at man ikke belaster miljøet med de formene for luksusforbruk som de fleste syns hører sammen med både bilturer og flyplasser. Og man sover seg fram. En lykkelig uskyld.

Sjøl foretrekker jeg egentlig å kjøre bil. Det er fordi jeg tenker annerledes og langsiktig. Biltrafikken fra E39 til E18 og så til hovedstaden er med på å opprettholde aktiviteten i utryddelsestrua utkanter som Kristiansand, Grimstad, Brevik, Larvik, Holmestrand og Drammen. Uten veien ville disse stedene vært som Sibir, og Fremskrittspartiet (som på det tidspunktet ville hatt rent flertall i Stortinget) kunne lagt alle asylmottakene der. Jeg kjører bil til Oslo for at Norge også skal bestå av levedyktige sørlendinger og for at barna skal få bærekraftige minner for livet: «Husker du den lille veien der, vennen min? Det var der vi kjørte inn da du måtte spy.» Bensinstasjonenes formidling av musikk bidrar dessuten til å holde liv i norske artister over femti år.

Men det gir ingen mening å kjøre bil om vinteren. Når rogalendinger får se snø, ringer de til Vegvesenet og klager på Risa, og en gang jeg tok turen over de indre Telemark-skogene mot Lasses Kafeteria, sludda det i fem minutter. Da var det slutt på vinterkjøring for min del.

Jeg anser kjøring til hovedstaden som like forsvarlig som flyturer til Kirgisistan, som egentlig er sjukt tåpelig når du for samme beløp kan dra ei helg til København. Dessuten skulle jeg ønske at aktive tilhengere av det ustadige begrepet miljøvern også kunne se andre behov enn lengselen etter andre kulturer, og “OK, det var tjue minutter, nå har jeg sett Kirgisistan, var det ikke en pub der borte? 70 øre halvliteren! Steinbräu, eller denm gjærete hoppemelka kumys. Baren Chicken Star. Erkindik 36, mellom Toktogula og Kievskaja.”

Men altså, også andre folk har behov. Mange folk må kjøre. Aftenbladets Kine Hult regna ut omtrent i 2009 at hun ville bruke to timer til jobb hvis hun skulle bringe barnet til barnehagen samtidig og måtte bruke buss. Jeg så lyset da Gabriel gikk i barnehagen og jeg traff mammaen til Noa, som kjørte køen fra Hundvåg til Ullandhaug hver eneste morgen for å levere sønnen, før hun deretter satte seg i bilen igjen og fulgte den nye køen til jobben i Dusavigå. Hun hadde faktisk større behov for bilkjøring enn turen til Kirgisistan. Å ta buss fra Hundvåg til Ullandhaug og deretter buss til Dusavigå er en slags aprilspøk.

its alright ma detalj

Jeg må være enig med naturteokratene: Hvis du på død og liv må dra til Kirgisistan for å drikke gjæra hoppemelk, kan du fader meg gå dit. Hvis du må transportere barn fra Hundvåg til Ullandhaug, skal du få kjøre bil uten straffetoll fra sheriffen i Nottingham og sånne folk.

Brexit

Brexit-paranoiaen fortsetter i mediene. Alle vet at den økonomiske utviklingen i verden i framtida kommer til å foregå i Asia (og forhåpentlig i Afrika), men alle er også konfesjonelt overbevist om at det er de late, fantasiløse landene i Europa man skal satse på. Det viktigste EU har gjort til nå, er å flytte arbeidskraft fra land som burde tatt vare på seg sjøl, til land med oppdikta mangel på arbeidskraft. Denne flyten har ført til uoversiktlige ledighetstall og parallell-økonomi. Hvis folk i Stavanger skal ha huset malt, kan de velge mellom et malerfirma som tar 30.000 kroner og to polakker som tar 9.000.

I morges sendte TV2 Nyhetene en sak der LO-forbund klaget over bruken av utenlandske vikarer i norske virksomheter. Han var en finslig mann som bekymret seg for at de utenlandske arbeiderne fikk for dårlige lønns- og boforhold siden de ble skremt fra å organisere seg. Men jeg tenkte: Denne valgkampen handler egentlig om at Regjeringen vil skaffe flere trygge arbeidsplasser til øst-europeiske vikarer. Jeg er mer kynisk. Kynisk er bra. Kynisk er smart.

I samme nyhetssending fortalte Pettersen i Nord-Norge at til og med norske fiskere er bekymra for at britene går ut av EU. Da Norge minst to ganger sa nei til Union med de som tapte verdenskrigen, var fiskerne i nord en av de viktigste støttegruppene for nasjonal suverenitet. De sleit allerede med russerne, og så for seg et Norge der europeere av alle slags liberalistiske overbevisninger omgjorde en hel landsdel til fritidsparadis for bobil-berlinere på fiskeferie med frysere fulle av tysk ferdigpizza på vei opp og norsk gratisfisk på vei ned igjen.

Nå tenker fiskerne, ifølge Pettersen, slik direktører gjør. Hvordan skal det gå med salget til England når Merkels mirakelbyråkrater ikke lenger organiserer norsk fiskeomsetning? Hva er det for slags pyseri? Nord-Norge pleide å være fundamentet i kampen for norsk identitet og spredt bosetning og selvstendig næringsliv. Det er hva EØS har gjort med Norge.

its alright ma detalj

Innrømmelse og diverse

Dette skal dere ikke nødvendigvis tro på, for jeg er en fanatisk motstander av Europa og andre unioner. Jeg er for at Frankrike skal være fransk, jeg er for francs og sære filmskapere som lager svart hvitt og jeg er for vidløftige forfatterskap. Frankrike var en drøm. Nå er det kjedelig som en jærkommune. Italia! Bisarre, ufornuftige Italia der folk elsket fotball og plutselige innfall og tok betalt i lire som var umulige å regne om til norske kroner. 58 millioner individualister som snakket altfor høyt og var helt like. O Hellas. O dagdriverliv mellom hvite murhus med mumlende feta-filosofer på annen hver benk? Hva i himmelens navn har disse folka felles med tyskere? Hallooo? Merkel er oppdratt av Ulbricht. Husker dere Ulbricht? Han var en skojen fyr. Merkel har vært medlem av Junge Pioniere og Freie Deutsche Jugend i DDR – og hun fortsatte som medlem av FDJ da hun studerte fysikk i Leipzig. At Merkel skal styre Grekenland er omtrent som å be kulturminister Helleland være leder for en Hells Angels-tur til Roskilde.

Noen få ting: Aftenbladet formidler at 24 meter lange gassbusser funker bra så lenge de ikke trenger svinge. Svenske har tatt i bruk rett-fram-bussen. Du gamla du fria, du svingfria nord!

Dessuten straffer Stavanger kommune Blidensol med boikott fordi sykehjemmets styre var motstandere av hijab i eldreomsorg. Det får de bare ta til etterretning. Uenighet er farlig.

Aftenbladet har en sak som heter «Derfor får du alltid restskatt», og petitskribenten Kine Hult har kommet til det samme. Det får så være. Øyeblikks-mennesker er spesialister på to ting: Uplanlagte graviditeter og årlig restskatt.

OL-komiteen på Lillehammer er så vidt jeg kan skjønne blitt kontaktet av en spiritist, og ved hjelp av Ouija-brett har lillehammerne sagt at Stavanger kan være en av de byene som arrangerer vinter-OL. For oss som syntes det var ulogisk nok da Stavanger ble europeisk kulturby i 2008 (er det andre enn jeg som husker det?), virker forslaget som geografisk ukyndighet eller en fryktelig pessimistisk spådom – i framtida blir det varmt overalt, så vinterlekene kan like gjerne foregå i Stavanger.

Men OK. Ikke mist motet. Uansett hvordan været blir, vil dere alltid ha Vidle Vaulen.