arab miniblogg seilskutepartiet detalj - Kopi

arab Revisited; En liten valg-observasjon fra det galne året 2015

2015 revisited. Siden lørdager og søndager er freda for nyhetsblogger, og siden ingen har sagt at de savner dem, skal jeg foreta en liten nyåpning. For to år siden skrev jeg en spalte i Magasinet til Aftenbladet under dekke av at jeg var en uhelbredelig satiriker. Ikke alle fikk lest dem fordi Aftenbladet ikke selges i kebab-kiosken på Jan Mayen. Hvis det er greit for Aftenbladet, tar jeg en arab Revisited. Greit? De protesterte ikke. Da gjør jeg det. For nye lesere:

Det går mot et stille kommunevalg der alle partier taper velgere, og i 2016 sitter antakelig bare fire personer i bystyret, og de kom inn på ansiennitet. Valgkamp er utsøkt presisjonsarbeid. Dette er et eksempel.

– I første omgang programfester vi i SS betalte trafikklommer for bruk av mobil-telefon med wifi. Dette vil spare ganske mange liv pr hundreår og har avgifts-potensialer som ikke er utredet, men vi snakker om tosifra tall her, for eksempel 2 millioner i året. Og gratis multer for handikappa.

– Den andre muligheten er foreløpig gratis vente-skur på alle buss-holdeplassene, selvsagt i en utbygningstakt som står i forhold til inntjeningen. SS-skurene kan bli lønnsomme med reklame på veggene. Og innføring av betalte åttebokstavers gateadresser og egen barnevogn-fil langs motorveien. Med betalingsbommer. Buss-skur funker faktisk i andre deler av verden. Tenk Stockholm.

– Hysj hysj! Vi trenger større tall. Det er teknisk mulig å leie ut deler av den gule midtstripa på E-39 til enkeltpersoner og kanskje også til bedrifter. Leietakerne får anledning til å krysse den gule stripa på den leide strekningen for eksempel ti ganger pr dag, og forbikjøring blir følgelig bare for faste stripe-abonnenter. Her snakker vi om tresifra tall, for eksempel 3 millioner i året. Det er kanskje ikke så mye, men ikke glem at i hver eneste trafikk-ulykke går kanskje en ny Johann Lubitch Mozart tapt. Dessuten: Tenk flesk og duppe.

– Flesk og duppe?

– Strategifirmaet True Conscience Limited slår fast at folk får angst av sunn mat, og Flesk og Duppe må inn i parti-logoen sammen med hasj, som ungdommen liker. Flesk er riktignok østlendingsmat, men vi må ikke frykte et multikulturelt Norge. Morten Abel setter musikk til. Dessuten går vi inn for at Ullandhaugveien blir betalt nedoverbakke fra Brustadbua til tårnet. Og avgift for lys på sykkelen. Og kattehalsbåndsavgiften. Og avgiften for oppkast-influensa og briller med farga glass.

– Vent nå. Så pølsen i maneten. Vi programfester jernbanelinjer til alle bydelene i Stavanger med avgang hvert tiende minutt, dessuten enskinna bybane til flyplassen, til Vaulen badeplass og han som selger krabbe på Ølberg. Og det beste av alt: Stavanger får sin egen Metro etter fransk mønster med kupe-tilpassa mini-trekkspill, alpeluer og lavmælt diktlesning med kortleser, og den skal gå helt fra Tårngalleriet på Skagen til jernbanestasjonen. Hver dag. Unntatt om vinteren.

– Kan jeg få stå foran og styre?

– Klart det.

– Da går vi for den.